keskiviikko 4. heinäkuuta 2007

Pekingissä Katjan ja Karin olohuoneen sohvalla 1.7. klo 23.15

Olemme junailleet perille Pekingiin. Löytäneet vastaanottajamme rautatieasemalle pienen haeskelun jälkeen. Ajaneet taksilla silmät ymmyrkäisinä miljoonakaupunkia ihmetellen majapaikkaamme Katjan ja Karin service apartmenttiin. Tunteneet olomme jos mahdollista vielä entistäkin likaisemmiksi ja nuhjuisemmiksi ko. apartementissa, joka on hieno, kaunis, iso, luksus ja varsinkin Venäjän ja Mongolian halki junailleiden silmin yltiöylellinen. Käyneet saunassa (!!!) ja uimassa roomalaista kylpylää muistuttavalla talon allasosastolla. Jynssänneet tomumajoistamme sentin vahvuisen kerroksen likaa. Pukeutuneet puhtaisiin vaatteisiin ja laittaneet ripsiväriä. Tunteneet itsemme ihmisiksi jälleen.

Nauttineet tervetuliaiskuohuviinit ja lähteneet sitten kivaan thai-ravintolaan mainiolle illalliselle. Syöneet hyvin ja vaihtaneet kuulumisia. Käyneet vielä jälkiruokadrinkeillä baarissa, jossa oli vessoissa liukuovet, joita emme Viivin kanssa osanneet käyttää. Kävelleet takaisin kotiin ja lähteneet koko porukalla Siperian sankarittarille Pekingiin saapumisyllätykseksi varattuun jalkahierontaan, joka oli taivaallista. Pukeutuneet ensimmäisestä likapyykkierästä kuivumaan ehtineeseen, puhtaaseen yöpukuun ja kömpineet ensimmäistä kertaa tällä matkalla tarpeeksi pitkään sänkyyn tarpeeksi ison peiton alle.

Kaikki on niin ihanaa, että melkein itkettää. Onneksi tuli tehtyä tämä matka juuri näin päin, eikä niin, että olisi aloitettu Pekingistä. Jurtta olisi voinut tämän kokemuksen jälkeen tuntua hieman karulta majapaikalta, venäläisjunista puhumattakaan.

Ei kommentteja: