lauantai 14. heinäkuuta 2007

14.7. Hoi An

Liikennevalineet ovat saaneet meidat kokeilunhaluisiksi. Huessa ajelimme riksalla (emme siis itse ajaneet) ja pyorailimme katsomaan pagodaa ja budhalaista luostaria, jossa oli iltapaivamenojen aika. Pyoraileminen oli valtavan hauskaa, ja heratimme kovasti huomiota.

Eilen kavimme Hoi Anin rannalla mopolla, ja se vasta olikin hauskaa! A uskalsi ajaa ja A:kin uskalsi kyytiin, joten meno oli oikein jouhevaa. Liikenteessa joustavuus on saantoja tarkeampaa, joten se, etta painavaa mopoa oli helpompi hallita nopeassa kuin hitaassa vauhdissa (saatika paikallaan) teki matkanteosta lahes aitovietnamilaista. Rannalla jaksoimme ottaa aurinkoa ehka vartin ja sinakin aikana meille myytiin hedelmia, rannekoruja ja pahkinoita noin kahdeksankymmenta kertaa.

Tanaan kuljimme veneella katsomaan muinaisia hindulaistemppelin raunioita, My Son, jotka olivatkin varsin vaikuttavat. Kuin myos turistien maara kyseisessa kohteessa. Venetta emme kuitenkaan uskaltaneet pyytaa saada ajaa, joten lahdemme iltakelluntaan kokeilemaan vilkkusimaisia polkujoutsenia, joita saa vuokrata joen rannasta. Melkein kuin ajaisi perinteista jokilaivaa!

Kavimme laitattamassa kyntemme seka etu- etta takatassuihin Nina's kauneushoitolassa. Manikyrtsik oli mukava, vaikkakin kotikutoinen ja sen seurauksena A:n varpaankynnesta lohkesi melkoinen pala. A taas sai kovasti toruja ja noottia siita, etta oli paastanyt itsensa ruskettumaan melkein paikallisen variseksi! Toinen A oli sentaan viela kauniisti vaaleatukkainen ja muutenkin vaalea, joten hanelle tehtiin oikein ranskalainen manikyyri, kun taas pronssinen suomalainen sai tyytya kymmeneen diskopalloon.

Huomenna matka jatkuu kohti Ho Chi Minhin kaupunkia, kunhan ensin kevennamme kantamuksiamme paikallisessa logistiikkayrityksessa...

Sitten iltapalalle ja joutseniin!

Ei kommentteja: