maanantai 2. heinäkuuta 2007

Junassa matkalla Ulan Batorista kohti Mongolian ja Kiinan rajaa 30.6. klo 12.15

Sain eilen blogia hyvan matkaa paivitettya ja palasin ihastelemaan tyttojen shoppailuretken tuloksia. Paikallisesta cashmirvillakaupasta oli loytynyt aimo liuta hienoja ja kevyita (oleellinen ominaisuus) villatuliaisia. Anni ja Viivi kavivat ostamassa myos hyvat junaevaat ja sen jalkeen lahdimme viela illastamaan Silk Road Bar&Grill -nimiseen, LP:n suosittelemaan ravintolaan. Kenellakaan ei ollut oikein nalka, mutta periaatteella "yhtena iltana on oltava ulkona yli kymmeneen asti illalla" suuntasimme hostellista ulos. Ravintola oli aivan luostarimuseon naapurissa ja sen kakkoskerroksen terassilta ihailimme kaarevia kattoja ja Ulan Batoria ymparoivien vuorten takaa nousevaa taysikuuta.

Salaatti ja hitusen sitkeahenkinen lammas maistuivat mainioilta, samoin paikallinen olut. Paatimme lahtea juomaan viela toiset samanmoiset jonnekin UB:n lukuisista terasseista, koska ilta oli lammin ja viela varsin nuorikin. Ravintolasta poistuessamme Anni huomasi, etta jotain markaa roiskuu hanen saihkysaarilleen. Ensin epailimme, etta A oli hypannyt huomaamattaan latakkoon tai uittanut epahuomiossa hamettaan wc-pontossa, mutta kun lirina vain yltyi, paikallistimme viimein vedentulon lahteen Annin laukkuun. Neiti oli pistanyt saksalaistyyliin puoliksi juomansa vesipullon laukkuun saastomielessa. Muuten hyva idea, mutta pullon korkki oli ollut puoliavoin. Hysteriaa Ulan Batorin yossa.

Pelastimme arvokkaimmat tavarat Annin laukusta kuivempiin olosuhteisiin ja paatimme alkuperaisen suunnitelman mukaan menna juomaan viela ne toiset oluet aivan hotellimme naapurissa. Tarjoilija ei nayttanyt ilahtuneelta, kun A levitteli litimarkaa omaisuuttaanb pitkin hienoa poytaliinaa. Passi ja rahat olivat kuivia, muistitikusta valui vesipuro kun sen suojakorkin avasi ja kamera ei suostunut kaynnistymaan. Epailimme sen kuitenkin tokenevan kuivattelun jalkeen, mika onneksi seuraavana aamuna tapahtuikin.

Bilehileosasto Anni ja Laura olivat hostellilla lopulta klo 23.45. Party on.

Ei kommentteja: